Skip to content

Naše dejavnosti

MLADI IN LOVSTVO

V lovski družini si prizadevamo za spremenjen, učinkovit, nazoren ter strokoven pristop ozaveščanja mladih o naravi in s tem povezanimi spoznanji o pomembni dejavnosti – lovstvu. S tem namenom znotraj lovske družine deluje komisija Mladi in lovstvo. Njeni člani skupaj z lokalnimi šolami organizirajo različne naravoslovne dneve v naravi ali pa otroke obiščejo na šoli, kjer jih seznanjamo z lovstvom in njegovo naravovarstveno vlogo. Ravno tako organiziramo eno ali večdnevne lovske tabore, ki so namenjeni šolarjem iz lokalnega okolja.

V kolikor želite, da skupaj z vami organiziramo naravoslovni dan ali obisk lovca na šoli, nam lahko pišete na: ldprestranek@gmail.com

Zaključek uspešno izvedenega lovskega tabora v Predjami 2018.

Skrivnosti gozda

Lovske koče

Naloga lovske družine je tudi skrb za lovske objekte, med katerimi sta tudi dve lovski koči. In sicer koča na Ravniku, ki se nahaja približno 3 km iz vasi Slavina ter koča Trešnja ravan, pozicionirana sredi gozda pod vznožjem priljubljenega pohodniškega vrha Sveta Trojica.

V kolikor želite vstopiti v stik z osrbnikoma koče, nam lahko pišete na ldprestranek@gmail.com ali pokličete 031 557 764 (Ravnik) oziroma 030 329 527 (Trešnja ravan).

Opazovanje medveda

Vedno bolj priljubljena dejavnost je tudi opazovanje medveda od ostalih gozdnih živali v naravnem okolju. V kolikor si želite doživeti takšno izkušnjo v spremstvu izkušenih lovcev nam lahko pišete na info@forest-adventures.eu